Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Ребрендинг року: Твіттер перейменували в «X»

Ребрендинг року: Твіттер перейменували в «X»

Популярна соціальна мережа Twitter була перейменований на «X» згідно з рішенням нового власника, Ілона Маска. «Тимчасовий» логотип з білим хрестиком на чорному тлі замінив оригінальний логотип у вигляді пташки, сигналізуючи про намір мільярдера перетворити мережу на «додаток», подібний до китайського WeChat.

У неділю Маск змінив зображення свого профілю на новий логотип і додав у свою біографію X.com, яка перенаправляє на коротку заставку X на головній сторінці Twitter. У понеділок зранку генеральний директор Twitter Лінда Яккаріно написала у Твіттері: «Ікс тут! Давайте зробимо це!". Пізніше Маск поділився зображенням нового бренду X, спроектованого на стіну штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско.

Офіційна назва юридичної особи Twitter була зареєстрована як X Corp, коли компанія була придбана в жовтні 2022 року Маском, який відтоді називав її «X» або «прискорювачем створення X», але пташиний брендинг, орієнтований на клієнта, досі зберігався.

Платформа називалася Twitter з моменту її запуску в березні 2006 року, і на її сторінці «Про нас» досі говориться, що логотип із синім птахом є «нашим найвпізнаванішим активом» і «ось чому ми так його захищаємо».

Незважаючи на це, Маск вважає, що заміну «мав зробити давним-давно». Його схильність до букви X очевидна за іншими місцях, наприклад, у назвах його компаній SpaceX і X.Ai. X.com також була назвою онлайн-банку, співзасновником якого став Маск, перш ніж він об'єднався з Confinity і зрештою став PayPal.

За словами Зої Шиффер із Platformer, минулої ночі Маск відправив електронного листа співробітникам Twitter, в якому повідомив їм, що компанія буде публічно відома як X, і що це був останній раз, коли він надсилав електронного листа з адреси Twitter.

У недільному твіті Яккаріно припустила, що оновлена платформа X працюватиме на базі ШІ та пропонуватиме користувачам «необмежену інтерактивність, зосереджену на аудіо, відео, обміні повідомленнями, платежах та банківських операціях, створюючи глобальний ринок ідей, товарів, послуг та можливостей… X з'єднає всіх нас способами, які ми тільки знаємо».

Ребрендинг року: Твіттер перейменували в «X»

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ