Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple планує покупку бізнесу з виробництва 5G модемів

Apple планує покупку бізнесу з виробництва 5G модемів

Інформаційний ресурс The Wall Street Journal повідомляє, що компанія Apple зараз на стадії обговорення можливої покупки частини компанії Intel. Корпорацію з Купертіно цікавлять потужності Intel на яких виробляються мобільні 5G модеми.

"Остаточні домовленості можуть бути досягнуті наступного тижня. Потенційна угода оцінюється приблизно в 1 мільярд доларів, вона передбачає передачу компанії Apple низки патентів", — йдеться в повідомленні Bloomberg.

Ще весною 2019-року стало відомо про рішення Intel призупинити розробку та виробництво мобільних модемів для сотових мереж. Таке рішення прийняте після того, як Apple та Qualcomm уклали угоду про укомплектування фірмових смартфонів модемами Snapdragon.

Apple планує покупку бізнесу з виробництва 5G модемів

Генеральний директор Intel, Боб Свон, ще тоді зазначив, що без такого гігантського клієнта, як Apple, немає сенсу продовжувати виробництво компонентів. Та от зовсім нещодавно компанія Apple задумалась над власним виробництвом модемів для сотового зв'язку. І в планах — покупка "модемної частини" бізнесу Intel, а також базового портфеля патентів і найняття ключового штату працівників.

Загалом, частина бізнесу Intel, обійдеться компанії з Купертіно в більш як 1 мільярд доларів. Та за оцінками експертів — прибутки, що отримає Apple, будуть у кілька разів вищими за вартість покупки.