Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що робити якщо iPhone упав у воду?

Що робити якщо iPhone упав у воду?

Мурашки по тілу, кров холоне у жилах, час зупинився, а перед очима пролетіло все життя... Знаєте, що таке страх? Ні, якщо ви не дивились в очі людини, яка впустила iPhone у воду.

На жаль, таке може трапитись з кожним, ніхто від цього не застрахований. Ситуації бувають різні, а наслідки такі ж — смартфон може перестати нормально функціонувати. Та все ж є шанс врятувати улюблений пристрій, а для цього потрібно максимально швидко зорієнтуватись та зробити перші кроки.

Ми порадились зі спеціалістами сервісного центру Ябко та підготували для вас коротку інструкцію, щоб ви знали що робити коли iPhone попав у воду. 

— Якнайшвидше вийміть пристрій з води або відмежуйте від джерела вологи
Вимкніть смартфон та не вмикайте до повного висихання.
— Ретельно витріть пристрій від капель та залишків вологи серветкою або м'якою тканиною.
— Обережно видаліть залишки вологи з роз'ємів для SIM-карти, навушників та зарядки.

У жодному разі не намагайтеся просушити пристрій феном, покласти на батарею чи у інший нестандартний спосіб. А тим паче не варто самостійно розбирати пристрій та від'єднувати елементи внутрішньої конструкції.

Що робити якщо iPhone упав у воду?


А тепер — ноги в руки і вперед у сервісний центр! Сервісні інженери приймуть пристрій на чистку після потрапляння вологи. Кожен випадок унікальний, адже на перший погляд не можливо сказати чи дісталась волога до материнської плати та інших важливих компонентів чи ні.

Часто для продовження життя пристрою достатньо ретельного просушування та чистки. Інколи потребують заміни динаміки, мікрофон та порт зарядки. Рішення про заміну компонентів або подальший ремонт узгоджується з вами. 

Від негараздів ніхто не застрахований. Проте, усім нам відомий крилатий вислів "хто володіє інформацією — той володіє світом". Відповідно, якщо ви будете знати, як себе поводити — у вас більше шансів вийти сухим з води.

Пам'ятайте про головне — не марнуйте час, витріть, злегка просушіть пристрій та одразу вирушайте до спеціалістів. Мережа магазинів та сервісних центрів Ябко завжди прийде на допомогу!