Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Який MacBook вибрати у 2022 році?

Який MacBook вибрати у 2022 році?

Який МакБук обрати у 2022 році? Чи варто робити ставку на гарячі новинки від творців з Купертіно або ж довіритись перевіреним класичним варіантам? На які аспекти звернути увагу та де вигідно купити МакБук в Україні? Так багато запитань, на які дуже потрібні відповіді.

І команда мережі магазинів Ябко готова простягнути руку допомоги у питаннях підбору надійного, продуктивного гаджета за вигідною ціною. Адже сучасні ноутбуки Apple — це не просто робоча конячка, а й надійний партнер для роботи, навчання й хобі. Ну і звісно, що така робоча машина обирається не на один рік, а може вірою та правдою прослужити набагато довше. Отож, пропонуємо сьогодні розібратись, який МакБук купити у 2022 році з урахуванням побажань, цілей, бюджету та характеристик для конкретних завдань.

Який MacBook вибрати у 2022 році?

МакБук: який краще вибрати

Фірмові компʼютери Apple оснащені згідно з останніми трендами технологій, але кожен користувач зможе знайти оптимальне співвідношення можливостей, оснащення та вартості в одному з девайсів. Обʼєм пам'яті, потужність чіпсету, продуктивність відеокарти, діагональ екрана, кольори та габарити корпусу — відмінностей безліч. Як вибрати MacBook серед такого різноманіття?

Для початку варто знати, що екосистему фірмових компʼютерів Епл можна умовно поділити на три сімейства:

Apple MacBook Air — компактні та продуктивні моделі, що вирізняються легкістю і портативністю. Відмінна базова лінійка для користувачів у яких в пріоритеті мобільність та функціональність ноутбука.

МакБук Про з діагоналлю 13 дюймів — базова професійна модель, що краще за Air справляється зі складними завданнями, а також має вищі показники автономності й продуктивності.

MacBook Pro 14 та 16 дюймів — топові моделі, що відрізняються дивовижною потужністю, продуктивністю та ультрасучасними можливостями для виконання найскладніших завдань.

Вибір бажаного варіанту, що відповідатиме основним побажанням залежить ще й від цілей у використанні: робота, навчання, професійні складні завдання, дизайн, кодинг, рендеринг, ігри та кіно чи банальний серфінг в Інтернеті. Щоб вдало підібрати MacBook, варто уважніше вивчити кожну лінійку. А команда Ябко спробує допомогти у цій нелегкій справі. Тому пропонуємо детальніше розібратись у тому, що потрібно знати, перш ніж купити ноутбук Епл: основні характеристики, топові фішки, можливі недоліки.

Який MacBook вибрати у 2022 році?

На що звернути увагу при покупці Епл МакБук?

Як ми й зазначали вище, при підборі робочого ноутбука варто звертати увагу на кілька важливих характеристик:

Габарити пристрою. Якщо вам доводиться щодня брати МакБук з собою — варто звернути увагу на компактні моделі. Легкі варіанти з лінійки Air або Pro 13 можна помістити у рюкзак чи сумку та запросто взяти з собою у відрядження, в офіс чи на навчання. А високий рівень автономності стане приємним доповненням до чималої продуктивності для вирішення офісних завдань.

Дисплей ноутбука. Фактично всі моделі ноутбуків Епл оснащені яскравим та деталізованим Retina-дисплеєм. Звісно, що можливості бюджетних варіантів відрізняються від Pro-девайсів з 14- та 16-дюймовими екранами. Адже у флагманах більша частота оновлення дисплея, а також роздільна здатність.

Обсяг пам'яті. Епл виготовляє портативні компʼютери з SSD-накопичувачами різного обсягу, щоб кожен користувач зміг обрати оптимальний варіант. Мінімальне сховище сягає розміром 128 гігабайт у базових моделях, а от лінійку Pro можливо кастомізувати до 1, 2 або навіть 4-х терабайт. Якщо ви плануєте працювати з ємнісними файлами або зберігати на МакБук безліч потрібної інформації — однозначно варто обирати версії з більшою місткістю.

Процесор та відеокарта. Фірмові варіанти чіпів Apple M1 та процесори від Intel легко впораються зі складними завданнями та багатозадачністю. Та якщо ви плануєте працювати з 3D-графікою або рендерингом — варто звернути увагу на моделі з найбільшою діагоналлю в яких встановлені топові комплектації з досконалими відеокартами та ультрапродуктивними чіпами серії М1 Pro та M1 Max.

Звертаючи увагу на основні параметри МакБука також потрібно запитати себе: для чого саме слугуватиме ноутбук? Для роботи з офісними програмами чи серфінгу в Інтернеті? Обробки крутої графіки чи навчання в університеті?

Після цього вже можливо розрахувати особистий бюджет та приступати безпосередньо до вибору бажаного девайсу, що відповідатиме цілям. У будь-якому випадку бажання купити МакБук виправдає себе на 100%, адже гаджет забезпечує все, що потрібно для комфортної, тривалої та продуктивної роботи.

Який MacBook вибрати у 2022 році?

Macbook Air M1 2020

Легкий та зручний MacBook Air 2020 — це все ще актуальний продукт від творців з Купертіно, що приховує в компактному корпусі неймовірні можливості. Завдяки процесору М1 пристрій здійснив гігантський стрибок продуктивності, енергоефективності та швидкості виконання завдань.

МакБук Ейр M1 дозволяє з комфортом працювати не лише у стандартних програмах, а й в графічних редакторах та ресурсомістких додатках. Оцінять цю модель також користувачі, що мають справу з фото й відео контентом, адже вона наділена 7-ядерним графічним процесором.

Варто зазначити, що новий МакБук Аір оснастили глянцевим екраном з діагоналлю 13,3 дюйма, роздільною здатністю 2560x1600 пікселів, та LED-підсвіткою (227 пікселів на дюйм).

Серед низки переваг також варто виділити такі позитивні характеристики MacBook Air M1:

  • Стильний корпус та яскравий деталізований екран.
  • Безшумна конструкція без вентилятора.
  • До 18 години автономної роботи.
  • Покращена камера та система з трьох мікрофонів.
  • Зручна клавіатура Magic Keyboard із підсвічуванням.
  • Підтримка швидкісного підключення Wi-Fi 6.
  • Два порти Thunderbolt/USB 4 для зарядки і підключення.


Який MacBook вибрати у 2022 році?

Macbook Pro 13 M1 2020

Базовий професійний MacBook Pro М1, що вийшов у 2020 році, точно буде актуальним найближчі кілька років. Пристрою під силу виконувати не лише повсякденні завдання, а й складні задачі, що потребують пікової потужності 8-ядерного процесора та графічного чіпа з прискоренням до 5-ти разів.

16-ядерний нейронний двигун також допоможе при активному використанні улюблених програм. І на додачу активна система охолодження корпусу ноутбука — дозволить не нагріватись пристрою навіть під час максимально складних та енергозатратних процесів.

MacBook Pro M1 також може похизуватись такими фішками:

  • До 16 Гб оперативної пам'яті LPDDR4X, 4266 МГц.
  • Місткісне SSD сховище об'ємом до 1 ТБ
  • Операційна система macOS Big Sur, що розкриває потенціал чіпа M1.
  • Час роботи до 20 годин від одного заряду.
  • Компактні габарити, дисплей 13,3 дюйма та вага 1,37 кг.
  • Яскраве, насичене та контрастне зображення 2560х1600.
  • Дивовижна деталізація та природність картинки.


MacBook Air M2 2022

Apple MacBook Air 2022 отримав не лише новий фірмовий процесор M2, а й кардинально новий дизайн. Комп'ютер тепер наділений не традиційним для лінійки Air клиноподібним корпусом, а квадратним з однаковою товщиною по всьому периметру. Виходить, що Apple уніфікувала дизайн усіх своїх ноутбуків від Ейр до Про.

Більший екран коштом менших рамок, потужність фірмового чіпа М2, механізм Media Engine — роблять можливою роботу з графікою, відео ProRes та виконання складних завдань. Звісно, пристрій зможе виконати поставлені цілі, але не так швидко, як професійна лінійка з чипами М1 Pro та M1 Max.

Загалом серед позитивних характеристик MacBook Air М2 2022 варто виділити:

  • Переосмислений дизайн алюмінієвого корпусу.
  • Чотири нові кольори: Space Gray, Silver, Starlight та Midnight.
  • Яскравий дисплей Liquid Retina з діагоналлю 13,6”.
  • Ультратонкі рамки навколо екрана та “чубчик”.
  • Найновіший фірмовий чип М2 Apple Silicon.
  • Місткісне вбудоване SSD-сховище для файлів.
  • Професійні конфігурації процесора та оперативної пам’яті.
  • Сучасні технології Spatial Audio, Touch ID та Force Touch Trackpad.
  • Підтримка швидкої зарядки до 50% за 30 хвилин.
  • Стандартна автономність на рівні 18 годин.


Який MacBook вибрати у 2022 році?

MacBook Pro 13 M2 2022

У новому MacBook Pro 13 на базі Apple M2 розробники не стали змінювати звичний дизайн, залишила все як є, адже ставка робилась саме на оновлення чіпа. Ноутбук оснастили 13,3-дюймовим екраном з яскравістю в піку 500 ніт, класичними рамками, та навіть зберегли Touch Bar.

Фактично, це дуже мінорне оновлення базової лінійки для професіоналів. Та все це легко перекривається одним плюсом. Новий MacBook Pro 2022 має активну систему охолодження, якої немає у портативних Air. Це дозволить процесору значно довше утримувати продуктивність високому рівні в режимі багатозадачності та при виконанні ресурсоємних завдань.

Якщо ж підсумувати усі характеристики, якими може похизуватись новинка — вийде доволі пристойний список:

  • Яскравий дисплей Retina з діагоналлю 13.3 дюйма.
  • Розширений кольоровий діапазон DCI P3.
  • Яскравість 500 ніт та підтримка TrueToneʼ
  • Сенсорна панель TouchBar та сканер TouchID.
  • Алюмінієвий корпус у кольорах Space Gray та Silver.
  • Система Neural Engine, що на 40% швидша.
  • Медіасистема з відеокодеком, який підтримує відео 8K H.264 і HEVC.
  • Відеопроцесор Apple ProRes, що відтворює відео у якості 4K та 8K.
  • Новітній Secure Enclave від Apple для максимальної протекції даних.
  • Новий процесор сигналів зображення (ISP) для зниження шуму зображення.


Який MacBook вибрати у 2022 році?

Macbook Pro з чипом M1 Max 2021

Apple MacBook Pro M1 Max називають найкращим у світі професійним ноутбуком — і це не спроста. Адже девайс ідеальний для графічних дизайнерів, архітекторів, програмістів, тестерів та людей творчих професій. МакБук Про M1 Max представлений у двох форматах:

  • З діагоналлю дисплея 14,2”.
  • З діагоналлю екрана 16,2”.

Стриманий класичний дизайн з широким різноманіттям портів: HDMI, слот для SD-карти, розʼєм 3,5 для навушників, порт зарядки MagSafe. Комфорт у роботі завдяки такому арсеналу підключень, яскравому дисплею та зручній оновленій клавіатурі — вам гарантований.

Епл МакБук Про з процесором М1 Макс відрізняється якісною аудіо системою із шістьма динаміками, що гарантує відмінне звучання улюблених треків та робить роботу зі звуком максимально приємною. Також на борту є веб-камера 1080р для спілкування по відеозв'язку з режимом шумопоглинання, щоб ви комфортно спілкувалися з колегами.

Гордість цієї моделі — процесор M1 Max, який дозволяє використовувати ноутбук для будь-яких завдань. Особливо оцінять можливості цієї машини представники творчих професій, адже можна вільно працювати з Illustrator, Photoshop, Indesign та користуватися іншими програмами. Система не підвисає навіть в режимі багатозадачності або при виконанні найскладніших завдань.

Який MacBook вибрати у 2022 році?

MacBook Pro з чипом M1 Pro 2021

Новий МакБук Про на базі ультрапотужного процесора від Епл сподобається тим, кому потрібна максимальна віддача від робочої машини. В першу чергу це гаджет для відео- та фоторедакторів, дизайнерів, яким для роботи необхідний найпотужніший ноутбук. MacBook Pro з діагоналлю 14 та 16 дюймів, що працюють на основі M1 Pro вдвічі швидші за моделі попередніх поколінь на базі Intel. Нові процесори відрізняються швидкою уніфікованою пам'яттю, найкращою в галузі продуктивністю та відмінною енергоефективністю.

При серйозних навантаженнях ноутбук не сильно нагріватиметься, оскільки інноваційна система охолодження прокачує на 50% більше повітря, що дозволяє комфортно працювати з ресурсомісткими завданнями в багатозадачному режимі. MacBook Pro M1 Pro оснащується яскравими екранами, які передають чітку, насичену та деталізовану картинку. А також розробники наділили модель такими фішками:

  • Широкий кольоровий діапазон P3.
  • TrueTone для налаштування балансу білого.
  • Технологія ProMotion з частотою оновлення 120 Гц.
  • Оновлений вигляд клавіатури з темною підложкою.
  • Широкий асортимент портів, HDMI, MagSafe та роз'єм для SD-карт.
  • Час автономної роботи до 17 години без підзарядки.

Потужний ноутбук MacBook Pro M1 Pro 2021 — найкращий вибір для тих, хто очікує дійсно отримати максимум від свого МакБук. Якщо ви все ще сумніваєтеся, який МакБук купити у 2022 році — то придбавши найпотужніший варіант ви не пошкодуєте жодної хвилини.

Який MacBook вибрати у 2022 році?

Де швидко обрати та вигідно купити МакБук в 2022 році?

Команда мережі магазинів Ябко залюбки допоможе підібрати оптимальний варіант ноутбука від кращих творців з Купертіно відповідно до ваших побажань, потреб та бюджету. Якщо вам потрібна рекомендація або ж порада кваліфікованих фахівців щодо вибору робочого гаджета — зверніться до нас онлайн або ж відвідайте зручний для вас магазин Ябко.

Менеджери підберуть кращий МакБук в 2022 році з низкою корисних опцій та сучасних функцій, які допоможуть в рази швидше та ефективніше виконувати повсякденні задачі та надскладні завдання. Максимально вигідні умови покупки, технічна та сервісна підтримка, можливість оформити кредит або розтермінування без відсотків та гарантія від виробника та мережі магазинів Ябко — залишать лише приємні емоції та відчуття повної безпеки.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ