Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Корпорація Apple призупинила роботу над окулярами Apple Glasses

Корпорація Apple призупинила роботу над окулярами Apple Glasses

Тайванський інформаційний ресурс DigiTimes, з посиланням на власні джерела, повідомляє, що яблучна компанія призупинила роботу над окулярами Apple Glasses. Проект зупинили, а команді дали завдання в інших напрямках розробок. Згідно з патентами, компанія Apple цікавиться технологіями віртуальної й доповненої реальності понад 10 років. Чому ж зараз призупинили такий крутий проект і чи надовго?

Припускають, що однією з причин зупинки проекту стало звільнення голови групи розробки AR-аксесуарів Apple — Аві Бар-Зеев (Avi Bar-Zeev). Дизайнер, що відомий, як один з творців Microsoft HoloLens, покинув свій пост наприкінці січня 2019 року (за іншими даними — на початку лютого).

Корпорація Apple призупинила роботу над окулярами Apple Glasses

Також є версії, що зупинили розробку через неможливість досягти оптимальної ваги пристрою, окрема операційна система rOS (що базувалась на iOS) не виправдала очікувань, відсутність достатньої кількості контенту та неготовність 5G мереж до великих навантажень. Згідно з даними інсайдерів, Apple Glasses позиціювались саме як аксесуар для iPhone, а не самостійний пристрій. Та завдяки власній операційній системі могли б точно визначати жести і рухи голови та працювати з голосовими командами для віртуального асистента Siri.

Та попри все, є ще низка видань та експертів, що вірять у відродження фірмових окулярів для доповненої реальності. Відомий аналітик Мін-Чі Куо стверджує, що вихід окулярів від Apple варто очікувати у другому кварталі 2020 року. Якщо ж спеціалістам з Купертіно все вдасться — то це стане потужним поштовхом для розвитку індустрії та популяризації технологій доповненої й віртуальної реальності.