Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

MacOS Catalina — основні нововведення

MacOS Catalina — основні нововведення

 

Ну що ж, друзі, гаряче подано. Здається, зовсім нещодавно на WWDC було представлено нову macOS Catalina, а вже зараз світові вперше випустили публічну бета-версію цієї macOS. Нумо розгляньмо, що ж за нововведення чекають на нас та які можливості попереду.

 

Це вже щось схоже на робота: такий потужний штучний інтелект і це лише додаток «Фото». Засновано його на машинному навчанні, тому додаток здатен сам обрати найкращі фото та представить їх вам у добірці. Усі зображення тепер групуватимуться за такими критеріями: день, місяць, рік та всі.


Також компанія покращила і сам пошук фотографій. За допомогою голосового асистента — Siri ви можете знайти необхідні вам фото. До прикладу, можете попросити знайти її фото з оперним театром у Львові.

 

MacOS Catalina — основні нововведення


Що сталось з iTunes?

«Музика» 1.0 прийшла на зміну колишньому iTunes 12.9. Суть залишилась тією ж, проте зміни торкнулись не лише назви, а й оптимізації прослуховування музики. У такому додатку тепер розмістили вкладки: Apple Music для вас, «Музична бібліотека комп'ютера», «Огляд», «Радіо». Також ви можете увімкнути синхронізацію із Apple Music або iTunes Store, а зробити це можна у налаштуваннях. Тепер ви ще й зможете співати караоке, адже новий додаток транслюватиме текст пісні одразу під час її відтворення.

 

Пошук, нотатки та нагадування.

Щодо «Нотаток», то тепер у комп'ютерів із macOS Catalina з'явилась нова функція, яка дозволяє відтворити створене за допомогою Apple Pencil на планшеті зображення. Усе, що вам необхідно, це ввімкнути функцію Continuity.


MacOS Catalina — основні нововведення


«Нагадування» схожі до версії для iPadOS також можна фільтрувати події за важливістю, визначати категорії та створити розумний список нагадування. До прикладу, Siri Intelligence під час телефонної розмови зможе нагадати вам, що з цим абонентом ви мали обговорити деякі питання, які раніше прописали в нагадуваннях.

 

Новою опцією пошуку є те, що тепер Mac сам може повідомити про своє місцезнаходження, навіть якщо знаходитиметься у сплячому або автономному режимі. Зробить він це за допомогою сигналу Bluetooth. А за допомогою нового додатку «Знайти» ви можете миттєво переглянути місце розташування усіх ваших пристроїв на карті. Жодних двохетапних авторизацій та логінів.


MacOS Catalina — основні нововведення


Отож, macOS Catalina отримала як значні новинки, так і незначні оновлення. Проте, покращень справді стало безліч і усі вони помітні. Літо пробіжить швидко, а вже у вересні очікується фінальний реліз macOS Catalina. Нагадаємо що наразі доступна лише бета-версія, тому усі встановлення на основні пристрої ви робитимете лише на свій страх та ризик. Та, головне, якщо ви таки надумали брати участь у тестуванні, то зробіть резервну копію усіх даних. Бережіть себе та інформацію зі своїх пристроїв. Вдалого завершення тижня, Ябко Друзі.