Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Android 15 обмежить установку застарілих додатків

Android 15 обмежить установку застарілих додатків

Недавно Google представила оновлення для своєї майбутньої операційної системи, версії Android 15 Developer Preview 2, яке включає нові обмеження для будь-якого встановлення додатків. Як повідомляє відомий інсайдер Мішаал Рахман, ця тестова версія Android не дозволяє встановлювати додатки, створені для версій Android нижче 7.0 Nougat, що відповідає SDK версії 24. Це означає, що програми, розроблені для версій Android 6.0 Marshmallow або старіших версій, не будуть підтримуватися на пристроях з останньою версією Android. Це обмеження також поширюється на пряму установку APK-файлів.

Android 15 обмежить установку застарілих додатків


Цей крок увійшов до стратегії Google щодо підвищення безпеки операційної системи. Так, Android 14 уже ввела аналогічні обмеження, вимагаючи, щоб додатки були сумісні хоча б з Android 5.1 Lollipop. До того ж, з серпня минулого року Google Play припинив приймати додатки, що цілять на SDK версії нижче за 33, які відповідають Android 13.

Проте, як виявив Рахман, існує спосіб обійти це обмеження за допомогою ADB. Використовуючи команду “adb install –bypass-low-target-sdk-block FILENAME.apk” і замінивши "FILENAME" на ім'я файла додатку, користувачі можуть встановити додатки, навіть якщо вони не відповідають новим вимогам.