Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google Messages захищатиме користувачів від потенційних ризиків

Google Messages захищатиме користувачів від потенційних ризиків

Google Messages, основний додаток для обміну повідомленнями на багатьох Android-пристроях, незабаром може отримати нову функцію безпеки. Ця функція буде попереджати користувачів про потенційні ризики при відкритті посилань, отриманих від незнайомих номерів через RCS-повідомлення. Вона може бути доступна також для SMS повідомлень у Google Messages.

Під час спроби відкрити таке посилання користувачі побачать діалогове вікно з попередженням: “Обережно: цей відправник не є одним з ваших контактів” та “Посилання від незнайомих можуть містити небажаний або шкідливий вміст”. Для того, щоб продовжити, користувачам буде потрібно підтвердити свою згоду, позначивши галочку “Продовжити з можливим ризиком…Я розумію, що це посилання може бути шкідливим”, а потім натиснути кнопку “Продовжити” або “Скасувати”, щоб повернутися.

Google Messages захищатиме користувачів від потенційних ризиків


Наразі Google Messages вже включає попередження про відкриття посилань від невідомих осіб, проте користувачі можуть легко обійти це попередження, просто натиснувши "Продовжити". Нова функція вимагатиме від користувачів активно підтвердити усвідомлення можливих ризиків, забезпечуючи додатковий рівень безпеки. Цю функцію виявлено у бета-версії під версією “20240402_01_R CO 0” після активації спеціальних налаштувань, але наразі вона не доступна для тестувальників бета-версії або користувачів стабільної версії. Однак, оскільки функція функціонує після певних налаштувань у системі, вона, ймовірно, невдовзі стане доступною для користувачів.

Очікується, що подібна функція безпеки може з'явитися і в додатку для iPhone, особливо з огляду на майбутню підтримку RCS-повідомлень на iPhone, що може включати аналогічні заходи безпеки.