Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Нововведення в Android 15: можливість зарядки через NFC

Нововведення в Android 15: можливість зарядки через NFC

Техноблогер Мішаал Рахман поділився своїми враженнями від нововведення, яке може з'явитися в наступній версії Android 15. Він виявив у коді бета-версії системи згадки технології WLC, яка дозволяє передавати енергію через NFC. Це рішення може здатися дещо несподіваним, зважаючи на популярність існуючого стандарту Qi.

Технологія WLC була вперше озвучена у 2020 році, але не здобула широкого поширення. Проте, в останній бета-версії Android 15 клас NfcCharging, що відповідає за роботу NFC, тепер може здійснювати зарядку, контролювати процес заряджання та виконувати інші супутні функції.

Нововведення в Android 15: можливість зарядки через NFC


За припущеннями Рахмана, впровадження WLC у Android може бути пов'язане з потребою у зарядці невеликих пристроїв, таких як Bluetooth-трекери, стилуси чи навушники, для яких використання індукційних котушок Qi неможливе через їхні розміри. Він зазначає, що антена WLC може мати діаметр менше сантиметра, а зарядка здійснюватися на відстані до 2 см з потужністю близько 1 Вт.

Ця технологія може бути використана також для розумних годинників, не тільки для зарядки, але й для передачі даних, дозволяючи заощадити місце у корпусі пристрою, використовуючи одну антену для обох потреб. Google поки що не надала офіційних коментарів щодо цих припущень.