Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння Apple Watch SE 2 та Watch SE першого покоління: головні відмінності

Порівняння Apple Watch SE 2 та Watch SE першого покоління: головні відмінності

Цього року на франшизу розумних годинників Apple чекали кардинальні зміни. Адже 7 ​​вересня бренд представив не тільки чергове покоління Watch Series 8, а й нові відгалуження модельного ряду — Apple Watch Ultra та оновлені Watch SE 2.

Нагадуємо, що перші Apple Watch SE, випущені у 2020 році, пропонували користувачам, по суті, «урізані» Apple Watch, які не мали всіх передових функцій флагманів, але й коштували значно менше. То що ж пропонують Apple Watch SE 2 у порівнянні з Apple Watch SE? Погляньмо ближче.

купити епл вотч се 2 2022 в Україні

Нові фішки Apple Watch SE 2

Зовнішній вигляд SE 2022 року залишається недоторканим, тобто відповідає дизайну Series 6. Та й на жаль, функціонал нових SE, як і їх дизайн, не може запропонувати чогось нового. Always-On дисплей, який ми сподівалися, не з'явився. Дуже не вистачає сучасних датчиків, які отримали Серія 8 та Apple Watch Ultra.

Єдина серйозна відмінність між старими та новими SE полягає у чіпі — оновлені SE працюють на процесорі S8, цей чіпсет також отримала Серія 8, що значно продовжить життєвий цикл SE 2022 порівняно зі старим поколінням. Вони будуть отримувати всілякі оновлення софту та ОС, і, відповідно, нові функції та можливості.

Однією з таких фішок є Family Setup. Вона дозволяє налаштовувати кілька пристроїв Apple Watch з одного iPhone, що буде зручно, якщо у вас в сім'ї є люди похилого віку або діти, що володіють розумним годинником Apple, але не їх смартфонами.

Порівняння Apple Watch SE 2 та Watch SE першого покоління: головні відмінності

Час автономної роботи Watch SE 2

Акумулятор Li-Ion 296 мАг ідентичний між поколіннями, тому заявлений час автономної роботи обох гаджетів залишається тим самим — 18 годин. Але є одна відмінність, а саме режим низького електроспоживання на більш новому годиннику SE. Він дозволяє вимкнути некритичні функції пристрою, тим самим продовживши час його автономної роботи вдвічі — до 36 годин.

Ціна Епл Вотч СЕ 2

Вартість Apple Watch завжди залежить від розміру та комплектації гаджета. Але одна з хороших новин для фанатів Apple полягає в тому, що всі моделі нових SE дешевші на 30 доларів відповідних їм пристроїв минулого покоління (йдеться про ціну на старті продажів).

Apple Watch SE з їх цінником у 249 доларів будуть дешевшими від Samsung Galaxy Watch 5 і куди більш доступними ніж флагмани Apple Watch вартістю 399 доларів. Також нові SE можуть бути непоганою альтернативою для Apple Watch Series 3 (199 доларів), які, швидше за все, будуть зняті з виробництва та не підтримуватимуть watchOS 9.




Підсумок: чи варто купити Епл Вотч СЕ 2?

Висновок підвести буде зовсім нескладно, та й думаю, що в міру прочитання нашої статті всі вже зрозуміли самі. Apple Watch SE 2022 року не є кардинальним поліпшенням порівняно зі своїм попередником. По суті, і новим поколінням їх назвати можна лише номінально, адже у глибині своїй вони є лише незначним оновленням.

Новий чіп S8 продовжить життєвий цикл цього гаджета та дозволить йому підтримувати всі передові функції софту. І це все, чим може потішити нова ітерація. Так що, якщо ви вже володієте Apple Watch SE або якимось іншим попереднім поколінням фірмового смарт-годинника Епл — потреби оновлюватися до SE 2022 немає.

Тим не менш, ми рекомендуємо його для початківців, які ще не мали справи з розумним годинником Apple. А купити Apple Watch SE 2 2022 за максимально вигідною ціною, з гарантією та доставкою по Україні — завжди можна на сайті мережі магазинів Ябко.