Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати

Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


Акумулятори — на них ми покладаємо великі надії та сподівання. Згадайте, як часто вам доводилось у поспіхах шукати розетку, до прикладу, в торговому центрі під час шопінгу аби «додати життя» своєму гаджету. Траплялось, правда ж? А скільки разів ви вмикали режим економії, бо зранку пішли гуляти й сподіваєтесь, що хоч так смартфон протягне до вечора?

 

Звичайно, що з роками активного користування акумулятори істотно втрачають місткість, тому люди почали шукати безліч варіантів як «продовжити термін життя батареї», хоча часто ці варіанти лише погіршують ситуацію, або просто нічого не змінюють.

 

Тому, нумо поговоримо про міфи, які варто «обходити десятою дорогою»:


Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


1. Акумулятори не можна розряджати до «0 %».

Існують думки, що якщо розряджати телефон повністю, то так він почне швидше виходити з ладу і так сказати «деградувати». Проте, насправді більшість плутає «0 %» з «0 Вт», а це ну взагалі зовсім різні речі. Адже, побачити позначку — 0 на заряді вашого акумулятора можна навіть при 3,5 Вт. А от якраз «деградувати» літієва батарея почне при позначці — менше 3.0 Вт. Та не варто хвилюватись, адже компанія Apple заздалегідь про це продумала та встановила спеціальний контролер живлення, який просто не допустить такого зниження, а завчасно відключить батарею. Тому ви можете більше не хвилюватись, коли бачите, що ваш смартфон повністю розрядився. На стан акумулятора це ніяк не повпливає.

Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


2. Залишивши телефон наніч на зарядці думайте, що ви його «похоронили».

Один iз найпопулярніших міфів. Часто це пояснюють тим, що акумулятор телефону може сильно перегрітися. Звичайно, що це неправда. Інженери вже давним-давно все продумали та укомплектували телефони контролерами живлення. Тому, коли ваш телефон достатньо зарядиться, а позначка досягне 4.2 Вт, контролер просто вимкне зарядку. А от що ж робити з нічними зривами акумулятора, адже в мережі є багато відео де схоже трапляється?! Запевняємо, що усі ці випадки траплялись лише через проблеми самої техніки, а не її батареї. Інший же міф говорить про те, що коли акумулятор досягає позначки 100%, він починає розряджатися. Так, в цьому є крихта правди, проте, якщо телефоном не користуватись, то він максимум за всю ніч може втратити кілька відсотків, а от щоб контролер почав знову заряджати батарею необхідно, аби вона розрядилась мінімум на 5-10%. Тому, можете не хвилюватись про здоров’я своєї батареї.


Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


3. Користуватись потрібно лише оригінальними зарядними пристроями.

Тут знову можна повернутись до теми вибухів смартфонів. Адже зачасту в таких відео говориться, що причиною загоряння став неоригінальний зарядний пристрій. Саме так і зароджуються міфи, адже насправді смартфону не так важливо оригінальний зарядний пристрій подає напругу, чи ні. Головне, щоб його якість була високою. Ми завжди рекомендуємо своїм покупцям придбати оригінальну зарядку, адже на 100% впевнені у ній. Компанія Apple має надзвичайно високі вимоги до своїх приладів та неодноразово їх тестує, перед тим як вони поступають у продаж. Також в магазинах Ябко представлені високоякісні копії, які будуть служити вам довгі роки та не завдадуть шкоди вашому гаджету. А от прилади, які продаються за «смішною» ціною у переходах, й справді можуть подавати невірну напругу і підвищувати напругу. Тому, тут не настільки важливо оригінальний це зарядний пристрій чи ні, головне, щоб він був якісним та надійним.

Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати

4. Вимикання Bluetooth та Wi-Fi продовжить час роботи акумулятора.

Так, це й справді найпопулярніше та найрозповсюдженіше неправдиве твердження. Проте, насправді на практиці всі прилади зв’язку знаходяться в режимі сну та працюють лише тоді, коли вам потрібно передати дані. Тому, зовсім необов’язково вимикати іконку Wi-Fi на смартфоні, кожного разу, коли ви виходите з дому. Без з’єднання з інтернет-мережею, iPhone використовуватиме мінімум заряду батареї, а от при вмиканні та вимиканні є ймовірність того, що витрати заряду будуть більшими.


Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


5. Як тільки гаджет покаже відмітку 100%, його необхідно від’єднати.

Здавалось би, чому це міф? Адже, якщо батарея зарядилась, то її потрібно від’єднати, щоб не відбулось перегрівання. Проте насправді, акумулятори вже давним-давно заряджаються розумно та хитро. До 80% заряд відбувається дуже швидко, на це переважно потрібно лише до 1,5 години часу, а от наступні 20% заряджаються вже з меншою швидкістю подачі напруги. Та навіть, якщо горить відмітка 100%, акумулятор насправді ще продовжує заряджатись, хоча й дуже повільно. Проте, такий заряд може продовжити життя вашого смартфона навіть на півгодини, що інколи ну дуже необхідно.


Топ 5 міфів про акумулятор, які вам просто необхідно знати


Що б хотілось додати на завершення? Сучасні акумулятори вже давно розробленні надзвичайно розумно. Вони надійні та якісні, а найголовніше, здатні працювати без збоїв декілька років. А, щоб смартфон якнайдовше зберігав високу місткість акумулятора, потрібно менше в ньому "сидіти" та насолоджуватись літом :) З сучасними гаджетами ми вже й не помітили, що промайнув місяць літа, тому залишайте телефони дома та відправляйтесь на річку, озеро, чи басейн. Вдалого Вам тижня, Ябко Друзі.