Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Закінчилося місце на Айфоні: як звільнити пам'ять?

Закінчилося місце на Айфоні: як звільнити пам'ять?

Фотографії, музика, застосунки — все це займає місце на вашому Apple iPhone. Здавалося б, місткість вбудованих сховищ сучасних гаджетів дозволяє не задумуватись про нестачу пам'яті для чергового файлу, але навіть власники моделей на 1TB можуть рано чи пізно зіткнутись з такою проблемою.

Чому закінчилось місце на Айфоні?

В 95% випадків причиною для цього служить накопичення непотрібних файлів на жорсткому диску смартфона. Багато користувачів не приділяє достатньо часу на очищення своїх iPhone та прискіпливе налаштування додатків. І обсяг жорсткого диска вашої моделі прямо корелює з допустимим рівнем такої легковажності.

Ми пропонуємо обирати прагматичний підхід і уважно фільтрувати всю інформацію, яка зберігається на вашому пристрої, щоб одного дня не бути вимушеними вручну просіювати десятки гігабайтів віртуального непотребу.

Але якщо ви вже зіткнулись з подібною проблемою, от декілька простих кроків, які допоможуть швидко звільнити місце.

як почистити памʼять на айфоні

Як очистити сховище на Айфон?

Першочергово вам слід зайти в Налаштування>Основні>Сховище iPhone. Там ви зможете отримати оцінку вільного й зайнятого місця на гаджеті, а також більш детальні схеми стосовно того, скільки мегабайтів чи гігабайтів займає та чи інша програма.

Галерея

Якщо ви любите пофоткати і, скажімо, зробити десятки схожих кадрів, щоб потім вибрати найбільш вдалий, то швидше за все галерея вашого iPhone буде забита майже ідентичними і абсолютно непотрібними знімками, а враховуючи поступові покращення камер айфонів, а разом з цим і ваги самих фоток, навіть відносно невелика кількість дублів може зайняти критично багато місця.

Є спеціальні програми, які допомагають очищувати пам'ять смартфона, однак ми радимо робити це особисто. Це дозволить відсіяти всі повторні кадри, випадкові скріншоти, невдалі 4К відео й інші файли Галереї, якими ви навряд чи скористаєтесь в майбутньому.

Браузер

Ваш телефон зберігає інформацію про кожен перегляд будь-якої веб-сторінки. Ці дані несуть в собі мало користі для користувача, але з місяцями їх може накопичуватись доволі багато.

Для того, щоб їх очистити, зайдіть в Налаштування браузера і знайдіть кнопку Конфіденційність. Далі Очистити дані переглядів і в меню, що з'явиться, виберіть те, що хотіли б видалити. Для підтвердження дії натисніть червону кнопку Очистити історію.

Програми

Сучасні ігри зі всіма оновленнями і додатковими файлами цілком можуть займати по 2-3, а то й більше гігабайтів. Тому якщо у вас є забавки, якими ви вже не граєтесь, доцільно буде видалити їх.

Також особливої уваги потребують месенджери типу Телеграм, які пропонують великий вибір медіа-файлів, але зберігають їх в пам'ять вашого пристрою. В настройках самого телеграма можна перевірити кеш, за потреби очистити його або настроїти автовидалення на три дні, тиждень або місяць.

Гарантуємо, що якщо у вас вибрана опція ніколи не видаляти кеш і Телеграмом ви користуєтесь часто, то займати він буде більше 10 Гб.

Музика, фільми та інші медіа

Як продовження попереднього пункту згадаємо такі застосунки потокової передачі медіа як YouTube, Netflix, Spotify і їм подібних. Основний кластер даних цих додатків буде оброблятись буфером й інтернет-підключенням вашого пристрою, проти і тут є можливість зберегти фільм чи пісню на жорстокому диску iPhone для подальшого перегляду чи прослуховування в режимі офлайн. Тому перевірте папку “Завантаження” цих додатків на наявність непотребу.

Вкладення повідомлень

Завдяки активному поступу в функціях багатьох месенджерів ми все більше й більше відходимо від користування Повідомленнями. Ця програма, однак, залишається важливою складовою будь-якого Айфон і зберігає всі дані про спілкування в ній. Для того, щоб видалити непотрібну інформацію і полегшити роботу пристрою, у вже згаданій папці Сховище iPhone погортайте список програм до низу, знайдіть і відкрийте Повідомлення.

Там вам буде доступна вся інформація по роботі цього застосунку, а також підсумок найбільш популярних діалогів. Натисніть кнопку Змінити в правому верхньому куті, виберіть ті діалоги, які хотіли б видалити і натисніть на іконку корзини.

Ми сподіваємось, що запропоновані варіанти будуть корисними для вас. Бо дійсно, дотримання такої інформаційної гігієни з п'яти пунктів допоможе вам бути впевненими в тому, що на вашому айфоні завжди буде вільне місце для нових необхідних даних.