Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Запуск Apple Card та Libra під питанням?

Запуск Apple Card та Libra під питанням?

Інформаційний ресурс Reuters повідомляє, що Банківський комітет Сенату США розглядає законопроект, який може обмежити право технологічних компаній надавати фінансові послуги та займатись випуском банківських продуктів. У такий спосіб законодавчий орган США хоче урегулювати діяльність компаній без банківської ліцензії, а користувачів вберегти від шахрайства та втрати коштів.

Ці події тісно пов'язані з діджитал простором. Адже зовсім нещодавно корпорація Facebook повідомила про наміри запустити власну криптовалюту Libra. Таке рішення викликало шквал дискусій в інтернет-просторі. Користувачі поділились на два табори: одні позитивно сприйняли бажання компанії слідувати трендам, а інші вважають, що це хід для збору ще більшої кількості даних для подальшого продажу рекламодавцям. У результаті — запуск криптовалюти Libra під питанням, і Apple Card теж може потрапити під "гарячу руку".

Запуск Apple Card та Libra під питанням?

Та у цій ситуації Apple може уникнути заборони на свій продукт. Річ у тому, що спеціалісти з Купертіно, ще на презентації позиціювали Apple Card, як інструмент для контролю прибутків й витрат, а вже в другу чергу — як банківський продукт. І головне — емітентом являється не яблучна корпорація, а банк Goldman Sachs. Відповідно, надання фінансових послуг здійснює партнер з банківською ліцензією, а не безпосередньо компанія Apple

Тому Apple Card має всі шанси вже цієї осені повноцінно стартувати. Населення США дуже тепло відгукнулось про новинку від Apple. Адже, як відомо, банківська система США неповоротка та максимально бюрократизована. Сучасні користувачі в щоденних операціях з власними коштами прагнуть швидкості та максимального комфорту. Отож, сподіваємось, що корпорації з долини Купертіно вдасться успішно запустити Apple Card.