Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Перші флагманські смартфони Apple iPhone 14 Pro та Айфон 14 Pro Max вже в руках щасливих власників. Тому команда Ябко вирішила скласти список з 10 цікавих функцій, на які варто звернути увагу при знайомстві з новинкою. 

Перевірка пароля Wi-Fi

Тепер iOS 16 дозволяє переглянути приховані паролі мереж, до яких ви підключалися раніше. Для цього варто зайти в налаштування мережі Wi-Fi, натиснути на поле з паролем та авторизуватись за допомогою Face ID.

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Siri може покласти слухавку

Ще одна особливість iOS 16 полягає в новій команді для віртуального помічника — "Привіт Siri, поклади трубку", яка дозволить закінчити телефонний виклик в hands-free манері. Для цього в налаштуваннях Siri та пошук пересуньте повзунок в опції "Покласти слухавку".

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Автоматичне надсилання повідомлень

За замовчуванням, перед тим, як надіслати комусь повідомлення, Siri буде вимагати підтвердження цієї дії. iOS 16 надає можливість вимкнути необхідність підтвердження з вашого боку, що дозволить Siri автоматично надсилати повідомлення.

Для цього увімкніть опцію "Автоматично надсилати повідомлення" в меню Siri та пошук. Нагадуємо, що крім включення 2-го та 3-го пунктів цього списку, у вас також має бути налаштована робота найвіртуальнішого асистента, що можна зробити в налаштуваннях смартфона.

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Відсоток заряду батареї

Ця функція дозволить повернути цифровий індикатор заряду акумулятора, який значно зручніший у сприйнятті, ніж візуальне зображення. Щоб увімкнути цю функцію, зайдіть у налаштування батареї та посуньте повзунок у “Відсоток заряду батареї”.

Тактильний фідбек під час введення тексту

Якщо ви працювали зі смартфонами Android, ця опція буде вам добре знайома. Раніше на iPhone була можливість отримувати лише звуковий відгук при друкуванні, тепер з'явився і тактильний варіант, який створюватиме легкі вібрації при введенні кожного символу.

Зайдіть в Налаштування> Звуки та тактильні відчуття> Відгук клавіатури> Тактильний відгук. У цьому меню можна ввімкнути/вимкнути звукові оповіщення введення.

10 функцій, які потрібно встановити на iPhone 14 Pro та 14 Pro Max

Вимкнути постійно увімкнений дисплей

Однією з головних фішок лінійки Pro цього року є дисплей Always-On, який добре знайомий користувачам Apple Watch. Хоча ця функція швидше корисна, ніж шкідлива, вона створює зайве світловий "шум" і витрачає заряд смартфона, тому ми зрозуміємо, якщо ви захочете її вимкнути. Для цього в меню налаштувань Дисплея та яскравості знайдіть “Always On”.

Звук під час запуску

Колись усі кнопкові смартфони мали свої фірмові мелодії, які відтворювалися під час запуску пристрою. Також було і зі старими версіями Windows, і у багатьох ці секундні тональності досі можуть викликати почуття ностальгії. Цього року Windows 11 повернув звукове сповіщення під час увімкнення. І беручи приклад, Apple ввели можливість включити аудіосупровід при запуску iPhone 14 Pro. Активувати опцію можливо у меню Спеціальні можливості → Аудіо/відео → Звуки увімкнення та вимкнення.

Оптимізація Action mode

Ми вже говорили про Action mode докладніше, але згадаємо його знову. Ця функція розроблена спеціально для зйомки в активному русі та покращує стабілізацію відео. Так, зняті під час бігу або тренувань ролики виходитимуть набагато якіснішими. Але для повноцінної роботи цієї функції треба багато світла, що не завжди можна організувати, скажімо, під час зйомки у приміщенні.

Тому існує спосіб оптимізувати цей режим — він частково пожертвує рівнем стабілізації, але дозволить знімати якісно навіть за відносно поганого освітлення. Ви можете вмикати та вимикати оптимізацію у налаштуваннях камери.

action mode iphone 14 pro

4K Кінематографічний режим

Кінематографічний режим, що став справжнім фурором минулого року, стає ще кращим. Він надає відео ефекту глибини та самостійно фокусується на об'єктах у кадрі, щоб зробити картинку більш "кіношною". Раніше він був доступний у 30 кадрах та HD-якості, але на iPhone 14 Pro з'явилося дві нові опції — 4K при 24 кадрах на секунду або 4K при 30 кадрах на секунду. Вибрати відповідний варіант можна в налаштуваннях камери в розділі “Кінематографічний режим”.

відеокамера в айфон 14 про макс

Фото 48 Мп

Моделі Айфон 14 Pro оснащені модернізованою системою основної камери, яка може знімати фотографії з роздільною здатністю 48 мегапікселів, але тільки в режимі ProRAW. Його можна увімкнути у налаштуваннях камери у розділі “Формати”. Там же можна вибрати бажану роздільну здатність фотографій. У рідній програмі камери ProRAW можна легко перемикати за допомогою відповідної іконки у правій верхній частині інтерфейсу.

Фото 48 Мп виходять дуже деталізованими та повністю розв'язують вам руки на етапі постобробки, але врахуйте, що важать вони досить багато (в районі 75 Мб), тому з розумом розраховуйте доступне на смартфоні місце.

камера айфон 14 про макс