Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Повний огляд Samsung Galaxy S24

Повний огляд Samsung Galaxy S24

Оригінальний смартфон Samsung Galaxy S24 — це останній і наймолодший член престижної серії. Без зайвих вступів можна сказати, що смартфон залишив у користувачів лише позитивні враження, хоча деякі аспекти, зокрема функції штучного інтелекту, викликали питання. Саме тому, ті висновки, які містить огляд від Ябко будуть інформативними та корисними для тих, хто вирішив придбати саме цю модель.

Повний огляд Samsung Galaxy S24


Дизайн

Дизайн і ергономіка Samsung Galaxy S24 нагадує попередні моделі цієї ж серії, а також нові iPhone. Смартфон оснащений металевим корпусом та посиленим рамковим сплавом Armor Aluminum.

Флагман має компактні розміри (70,6×147×7.6 мм) та важить лише 167 грамів, завдяки чому він легкий, а 6,2-дюймовий екран вважається невеликим за сучасними стандартами.

Смартфон має плоскі бокові грані та сильно закруглені кути. Корпус захищений від води/пилу згідно зі стандартом IP68.

Передня панель Samsung Galaxy S24 має відносно тонкі рамки однакової ширини з усіх сторін та компактну фронтальну камеру, вбудовану в екран.

На задній стороні пристрою є логотип Samsung, відокремлений спалах та три окремі круглі камерні модулі. За словами виробника, передня та задня частини смартфона захищені склом марки Gorilla Glass Victus 2.

Кнопка живлення та регулятори гучності розташовані на правій стороні корпусу, зліва ж кнопок немає. Зверху знаходяться мікрофони, а знизу — додатковий мікрофон, слот для SIM-карти, гучний динамік та порт USB-C.

Модель приємно лежить у руці, легка та зручна для керування однією рукою, але потребує обережного тримання без чохла через ковзання.

Матова поверхня корпусу не залишає відбитків, і на ній менше помітні подряпини чи пил.

Повний огляд Samsung Galaxy S24


Екран

Новинка має 6,2" Dynamic AMOLED дисплей з технологією LTPO, що дозволяє варіювати частоту оновлення до 120 Гц. Роздільна здатність складає 2340×1080 пікселів, а максимальна яскравість може досягати 2600 ніт. Додатково дисплей оснащений функцією Always-On-Display, яка налаштовується за індивідуальними потребами користувача.

Завдяки таким характеристикам екран відмінно відображає навіть під прямими сонячними променями, а у темних приміщеннях максимальна яскравість може здаватися надто інтенсивною.

В налаштуваннях дисплея є можливість коригувати частоту оновлення, змінювати тему (світлу або темну), яскравість, активувати захист очей, регулювати колірний тон та обирати між насиченими та природними кольорами. Також можна налаштовувати баланс білого, розмір та стиль шрифту, масштабування екрана, спрощений режим, виріз камери, бічні та навігаційні панелі.

Дисплей також обладнаний вбудованим сканером відбитків пальців, який ефективно працює навіть з мокрими чи вологими пальцями. Точне розташування сканера залежить від персональних переваг і розмірів руки.

Звук

Смартфон обладнаний стерео звуком і підтримує технологію Dolby Atmos, яка додає глибину та об’єм звучанню. В налаштуваннях звуку присутні різноманітні пресети, спеціальні налаштування для покращення аудіо під час ігор, адаптивне звучання та розширені можливості еквалайзера, які особливо відчутні при використанні навушників. Хоча залежить це і від якості самих навушників, наявність Dolby Atmos робить звук яскравіши.

Щодо вібрації, вона делікатна та приємна на дотик, при цьому залишаючись відчутною. Користувач може регулювати інтенсивність вібрації в налаштуваннях, залежно від своїх переваг.

Повний огляд Samsung Galaxy S24


Камера

Модель оснащена трьома камерами: основна має 50 Мп сенсор, ультраширококутна — 12 Мп, а телеоб'єктив забезпечений 10-мегапіксельним датчиком із 3-кратним якісним оптичним зумом.

Фронтальна камера телефона також на 12 Мп. Усі камери використовують функцію штучного інтелекту ProVisual AI Engine.

Стандартний режим зйомки основної камери — 12 Мп, але можливо швидко переключитися на зйомку 50 Мп. Основна камера радує своєю здатністю робити яскраві, деталізовані фотографії з правильним динамічним діапазоном завдяки функції Super HDR, що відповідає рівню інших флагманів.

Дві інші камери також пропонують високу якість, хоч і не на рівні основної камери, але 3-кратний оптичний зум телеоб'єктива забезпечує хорошу деталізацію на відстані.

Крім того, варто відзначити ефективний нічний режим, доступний для всіх трьох камер, що дозволяє знімати чіткі зображення в умовах низького освітлення.

Відеозйомка можлива з максимальною роздільною здатністю 8К при 30 кадрах в секунду.

Повний огляд Samsung Galaxy S24


Продуктивність, програмне забезпечення та ігрові можливості

Смартфон оснащений залежно від регіону чипами Exynos 2400 або Snapdragon 8 Gen 3, які супроводжуються графічними процесорами Xclipse 940 або ж Adreno 750 відповідно. Моделі доступні в Україні оснащені 10-ядерним процесор з тактовою частотою від 1.95 до 3.2 ГГц і підтримкою функцій штучного інтелекту. Моделі з різним об'ємом пам'яті включають 8/128 ГБ, 8/256 ГБ та 8/512 ГБ, з використанням швидкісної постійної пам'яті формату UFS 4.0.

Щодо зв'язку, пристрій підтримує Wi-Fi 7, NFC, Bluetooth 5.3 та низку навігаційних систем.

Процесор показує гідну потужність, хоч і не є лідером за енергоефективністю, але без проблем впорається із сучасними мобільними іграми, додатками та завданнями, пов'язаними з ШІ.

Смартфон функціонує на Android 14 з корпоративною оболонкою One UI 6.1. Інтерфейс є привабливим, з багатьма налаштуваннями для користувача, швидким, зручним та інтуїтивно зрозумілим.

Повний огляд Samsung Galaxy S24


Функції штучного інтелекту

Лінійка містить розширені функції штучного інтелекту, які значно покращують процес користування. Телефони можуть автоматично форматувати нотатки, робити їх підсумки, виправляти орфографічні помилки та перекладати текст, що значно спрощує роботу з документацією.

Однією з найзручніших функцій є конвертація аудіо з диктофона в текст, хоча підтримка мов наразі обмежена і українська мова відсутня. Також нововведенням є можливість виділення та обведення будь-яких об'єктів на екрані для швидкого пошуку інформації про них в інтернеті, що є аналогом "Google Lens", але працює швидше та ефективніше.

Цікавою є функція автоматичного перекладу під час розмов, яка, однак, має мовні та географічні обмеження.

Вбудовані можливості редагування фотографій за допомогою ШІ в основному застосунку дозволяють вирізати, вставляти та ретушувати об'єкти, змінювати кути нахилу, що в інших додатках вимагає встановлення додаткового ПЗ. Ці функції доступні одразу і не потребують додаткових завантажень.

Автономність

Смартфон оснащений акумулятором ємністю 4000 мАг, що підтримує швидке заряджання 25 Вт, бездротове заряджання 15 Вт та реверсивне бездротове заряджання 4.5 Вт. Процес швидкої зарядки дозволяє зарядити пристрій до 50% всього за півгодини, а повне заряджання займає близько 70 хвилин.

У повсякденному використанні смартфон легко витримує 1.5-2 дні зі стандартним навантаженням (прослуховування музики, перегляд відео на YouTube, телефонні дзвінки та обмін повідомленнями, одну-дві години мобільних ігор).

Бенчмарк PC Mark показав тривалість життя батареї на одному заряді у 17 годин 51 хвилину, що є чудовим результатом, особливо з огляду на розмір акумулятора. Така тривалість заряду є значним плюсом для такого компактного пристрою.