Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Секрети бездротової зарядки Apple MagSafe для iPhone

Секрети бездротової зарядки Apple MagSafe для iPhone

Поряд з новими моделями iPhone 12, команда Apple презентувала інноваційний зарядний пристрій MagSafe, який надійно кріпиться до задньої частини iPhone за допомогою магнітів, вбудованих як в зарядний пристрій, так і в сам смартфон Apple. MagSafe повинна забезпечувати швидке заряджання й відкривати шлях до безпортового смартфону Apple в майбутньому. Зарядні бездротові пристрої від Apple вже відправили в продаж і зараз вони доступні в деяких роздрібних точках продажу оригінальної техніки Apple.


Що являє собою MagSafe?

MagSafe — не зовсім нове слово для Apple. Так раніше називалися магнітні зарядні пристрої MacBook ще до того, як Apple перейшла на використання USB-C. Зрозуміло, що MagSafe у своєму нинішньому втіленні повністю відрізняється від оригінальних зарядних пристроїв, але загальною лінією можна вважати саме магнітне з’єднання.




Зарядний пристрій MagSafe у формі плоскої шайби виглядає як велика підкладка для заряджання Apple Watch з круглою формою зі шнуром на одному кінці, який під’єднується до джерела живлення. Зарядний пристрій призначений для приєднання до спеціального кільця магнітів, вбудованих в iPhone 12 чи iPhone 12 mini, що має забезпечити ідеальне вирівнювання без сторонніх перешкод.


Чи виправдана стартова ціна MagSafe?

Коли користувач замовляє зарядний пристрій MagSafe в Apple за 39$, то отримує тільки сам девайс, який має шнур з роз’ємом USB-C на одному кінці. Його також потрібно приєднати до адаптера живлення USB-C, тож Apple рекомендує вибрати варіант USB-C за 19$. Шнур, прикріплений до зарядного пристрою MagSafe, незнімний, а сам зарядний пристрій виконаний з алюмінію, проте лицьова середня частина на дотик дуже схожа на гуму.


Максимально допустима продуктивність

Зарядні пристрої Apple MagSafe відповідають зарядній котушці усередині моделей iPhone 12 Pro, тож можуть забезпечувати до 15 Вт максимальної потужності. Цей показник вдвічі вищий за швидкість заряджання, яку можна отримати за допомогою бездротових зарядних пристроїв Qi-стандартів загальною потужністю 7.5 Вт, що робить яблучний варіант бездротової зарядки більш привабливим.


Секрети бездротової зарядки Apple MagSafe для iPhone


Секрети бездротової зарядки Apple MagSafe для iPhone


Сумісність з іншими продуктами Apple

Чи працює зарядний пристрій MagSafe зі старими iPhone? Так! Модель сумісна з усіма iPhone, що підтримують бездротову зарядку, починаючи з iPhone 8. При використанні з iPhone 12 Pro Max зарядний пристрій замикається на задній панелі пристрою за допомогою сильного магнітного з’єднання, але старі iPhone не отримали такого ж магнітного кільця, тому зарядний пристрій MagSafe не можна приєднувати таким же самим способом.


Навіть використання MagSafe-сумісного корпусу iPhone 12 від OtterBox призводить до недостатньо сильного зчеплення, і здається, що OtterBox, просто встромив пару магнітів у невелику вставку в корпусі, щоб додати функціональності MagSafe. Імовірно, допоміжне кільце MagSafe, вбудоване в модель 12-го покоління, робить контакт між зарядним пристроєм MagSafe та смартфоном Apple міцнішим, а фірмові чохли від Apple також отримують допоміжні магнітні вставки.


Хоча моделі iPhone 12 можуть заряджатися з максимальною потужністю 15 Вт за допомогою зарядного пристрою MagSafe, поки не зовсім ясно, наскільки швидко вони можуть заряджати старі моделі, тому при використанні з гаджетами, відмінними від iPhone 12, можуть виникнути деякі обмеження швидкості. Як згадувалося раніше, сильної магнітної адгезії не передбачено, тому старі моделі просто спираються на зарядний пристрій, як користувацький базовий зарядний пристрій Qi-стандартів.


Зарядний пристрій MagSafe також може заряджати телефони Android на базі Qi-сертифікацій, а ще бездротові AirPods. Шкода, що новий продукт не отримав сумісності з Apple Watch.