Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

У чому різниця між Nintendo Switch та Lite?

У чому різниця між Nintendo Switch та Lite?

Японська компанія Nintendo — лідер у світі портативних консолей, тому не дивно, що охочих купити Nintendo Switch стає рік у рік більше. Нещодавно розробник представив компактнішу модель своєї знаменитої консолі, яка отримала назву Nintendo Switch Lite. Ця новинка відразу потрапила до прицілу геймерів за рахунок своєї ціни, розміру та дизайну. У зв'язку з цим у Ябко вирішили розібратися, чим вона суттєво відрізняється від оригінальної версії, яка з'явилася у продажу в 2017 році.

Приставка Nintendo Switch


Розмір відіграє роль!

Перше, що впадає у вічі — це розмір і вага. Nintendo Switch Lite значно компактніший і легший за оригінальну модель. Її габарити становлять всього 91,1х208х13,9 мм, а вага навряд чи досягає 277 грамів, а ось оригінальний Switch має розміри 102х239х13,9 мм і при цьому важить майже 297 грамів. Самі розумієте, що чим менше консоль, то простіше її носити із собою всюди.

Менше дисплей — більше інтересу

Дисплей у Lite також менший: його діагональ становить 5,5 дюймів, а роздільна здатність — 1280×720. Для порівняння, оригінальний Нінтендо Світч має дисплей 6,2 дюйма з тією ж роздільною здатністю в настільному режимі, але в режимі ТБ він підтримує 1920×1080. У результаті маємо той факт, що Lite пропонує трохи менше ігрового простору, але при цьому якість зображення залишається такою ж надреалістичною.

Отличия Nintendo Switch


Висока продуктивність маленького пристрою

Процесор та оперативна пам'ять у обох моделей ідентичні: 8-ядерний NVIDIA Tegra X1 із частотою 1,02 ГГц та 4 ГБ оперативної пам'яті. Обидві консолі мають 32 ГБ вбудованої пам'яті та слот для карт microSD. Тобто у власників залишається чудова можливість розширювати сховище для ігор.

Безліч ігрових режимів

Однією з ключових відмінностей є підтримка ігрових режимів. Ігрова приставка Nintendo Switch Lite підтримує лише портативний режим, що обмежує її функціональність у порівнянні з оригінальною моделлю, яка може використовуватись як у настільному, так і у ТБ режимі. Тобто можна зробити логічний висновок, що Lite ідеально підходить для тих, хто воліє грати в місцях без можливості підключитися до телевізора.

Контролери Joy-Cons


Унікальні контролери

Контролери Joy-Cons в Lite вбудовані в корпус і не від'єднуються, за рахунок такої особливості ми маємо велику міцність та комфорт, але в той же час особливість позбавляє її таких функцій, як інфрачервона камера та система відгуку HD Rumble, доступні в оригінальному Switch. Для певної групи геймерів, які високо цінують тактильний зворотний зв'язок та можливість використовувати Joy-Cons окремо, такий момент буде важливим при виборі.

Автономність, яка розширить можливості

Час автономної роботи у Lite також трохи збільшено — до 7 годин порівняно з 6,5 годин у оригінального Switch. Це невелике, але приємне поліпшення, особливо якщо ви звикли годинами безперервно проходити улюблені місії, а можливості підзарядити консоль немає.

Якість зв'язку також важлива

Зв'язок та підключення — ще один ключовий аспект, що визначає різницю між пристроями. Lite підтримує Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth та NFC, але не має HDMI порту та док-станції, а значить підключити її до телевізора ніяк не вийде. У цьому плані оригінальний Switch пропонує набагато більше варіантів для ігор.

І нарешті ціна!

Ігрова приставка Нінтендо Світч коштує від 300 доларів, тоді як Нінтендо Світч Лайт коштуватиме від 208 доларів. Різниця в 92 долари для когось може бути вирішальною, особливо з огляду на те, що обидві моделі чудово підходять для геймерів різного рівня.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ