Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новий ШІ від Google виявлятиме хвороби за звуком кашлю

Новий ШІ від Google виявлятиме хвороби за звуком кашлю

Команда Google Research спільно з експертами з Центру досліджень інфекційних захворювань у Замбії розробила інноваційну нейромережу HeAR для діагностики захворювань за допомогою аналізу кашлю. Ініційований на тлі пандемії COVID-19, проєкт має на меті виявлення вірусних інфекцій за акустичними ознаками.

Для створення бази даних дослідники зібрали понад триста мільйонів уривків голосу з YouTube, включаючи звуки дихання, задишки та кашлю, загальною тривалістю близько 174 000 годин. Всі аудіозаписи були перетворені у спектрограми та позначені відповідними медичними термінами. Навчання моделі включало приховування деяких сегментів спектрограми для подальшого прогнозування нейромережею.

Новий ШІ від Google виявлятиме хвороби за звуком кашлю


HeAR продемонструвала здатність ідентифікувати COVID-19 і туберкульоз із точністю вище за середній рівень випадкових передбачень, отримавши результат 0,710 та 0,739 відповідно. Дослідження викликало інтерес в науковій спільноті завдяки обсягу зібраних даних та його потенціалу у медичній діагностиці.

Для впровадження технології на американський ринок необхідно пройти клінічні випробування та після них отримати всі відповідні схвалення від FDA, оскільки наразі у США не затверджено жодного діючого діагностичного інструменту, заснованого на аналізі звуку.