Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

В більшості комп’ютерів на базі Windows з’явиться функція AI

В більшості комп’ютерів на базі Windows з’явиться функція AI

Хоча деякі критики вважають, що Apple поступається в перегонах штучного інтелекту, компанія беззаперечно випереджає конкурентів у сфері локальної обробки даних за допомогою Neural Engine, вбудованого у чіпи iPhone, iPad та Mac.
За даними аналітичної компанії Canalys, очікується, що у поточному році виробники ПК під Windows також почнуть інтегрувати свої варіанти Neural Engine в преміумкласи ноутбуків, наслідуючи таким чином підхід Apple.

Як Apple впроваджує AI у своїх продуктах?

Apple завжди відзначалася стриманим підходом до технологічних інновацій, прагнучи до досконалості, а не до першості на ринку.

В історії компанії було чимало випадків, коли вона вибирала тактику відстороненості, спостерігаючи за тим, як інші бренди випускають свої перші версії нових продуктів — чи то фаблети, розумні годинники, складані телефони, AR/VR-гарнітури чи рішення на базі AI. Apple не поспішає з випуском продуктів, поки не буде впевнена у їхній оптимальності.

Критики часто вказують на повільне прийняття Apple нових технологій, і це особливо помітно у сфері штучного інтелекту. У той час, як інші компанії активно впроваджують функції аналогічні ChatGPT у свої продукти, Siri залишається на базовому рівні.

Проте, компанія вже понад десятиліття тихо інтегрує штучний інтелект у свої пристрої, хоча це і не завжди очевидно. Важливим аспектом її стратегії є розробка і впровадження спеціалізованих чіпів Neural Engine, які забезпечують обробку штучного інтелекту безпосередньо на пристроях. Такий підхід не тільки підвищує продуктивність, але й відповідає прагненню компанії до забезпечення конфіденційності.

В більшості комп’ютерів на базі Windows з’явиться функція AI


П'ята частина Windows-ПК буде оснащена AI-чіпами

Аналітики з Canalys прогнозують, що інші бренди будуть слідувати крокам Apple у сфері використання штучного інтелекту. Очікується, що приблизно 20% ПК, що вийдуть на ринок у цьому році, будуть оснащені власними версіями чіпів, схожих на Neural Engine від Apple.

Ішан Датт, головний аналітик Canalys, зазначає: “2024 рік буде роком значного прогресу у впровадженні штучного інтелекту у ПК. Очікується, що індустрія ПК активно відреагує на зростаючий попит, інтегруючи AI-функції безпосередньо у комп'ютери”.

На виставці CES, виробники ОЕМ та чіпмейкери оголосили про плани створення нових продуктів, які підтримують штучний інтелект. Згідно з прогнозами, кожен п'ятий ПК, випущений у цьому році, матиме підтримку ШІ, обладнаний спеціальним чіпом або блоком, таким як NPU, для виконання завдань, пов’язаних зі штучним інтелектом безпосередньо на пристрої. Після цього впровадження таких технологій відбуватиметься ще швидше, особливо у комерційному секторі, де переваги AI на пристрої, такі як підвищення продуктивності, безпеки та ефективності, виявляться ключовими для бізнесу.

Canalys передбачає, що до 2027 року на ринок буде поставлено понад 170 мільйонів ПК з підтримкою AI, з яких майже 60% будуть використовуватися в комерційному секторі, демонструючи важливість та вплив штучного інтелекту у сучасному діловому світі.