Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новий погляд: розумні контактні лінзи з функцією зуму

Новий погляд: розумні контактні лінзи з функцією зуму

Жарти про британських чи американських вчених та про їх нестандартні винаходи ще актуальні? Давненько не чули... Та от один винахід вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго привернув увагу журналістів та інформаційних ресурсів. Такий цікавий гаджет дійсно можна вважати стрибком у майбутнє, можливо вчені надихались футуристичними фільмами, що були популярні у ХХ столітті.. Вченим спільно з колегами з Харбінського політехнічного університету вдалося створити прототип контактної лінзи, керувати якою можна лише завдяки руху очей. Про розумні окуляри, ми вже чули багато, а от лінзи — це щось новеньке.


Новий погляд: розумні контактні лінзи з функцією зуму


Власники розумних м'яких контактних лінз зможуть збільшувати або зменшувати "зображення" яке бачать, просто двічі моргнувши. Біоміметична лінза складається з низки еластичних полімерних плівок, що реагують на електричні сигнали, які генеруються вашими очима, коли вони здійснюють рух, наприклад блимання (моргання). Поки прототип функціонує тільки в спеціальній установці, та вчені сподіваються, що в майбутньому їх винахід може бути використано в протезах, окулярах і роботизованих пристроях з дистанційним управлінням.


Ми розробили інтерфейс між людськими очима і м'якими лінзами. Сигнали ЕОГ (прим. Електроокулографії), що генеруються рухами очей, використовувалися для управління рухами і для зміни фокусної відстані м'якої лінзи... Навіть якщо ваше око нічого не бачить (заплющена повіка), багато людей все ще можуть рухати своїм очним яблуком і генерувати цей електроокулографічний сигнал», — сказав провідний дослідник Shengqiang Cai для New Scientist.