Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 2)

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 2)


Привіт, Ябко Друзі! У попередній статті ми знайомились з такими несправностями, як механічні пошкодження корпусу, наслідками від використання неякісних зарядних пристроїв,  несправностями кнопок Home та увімкнення, пошкодженими динаміками. Сьогодні ж розглянемо ще кілька, адже, якщо проінформовані — значить озброєні.

— Несправний акумулятор

Як правило, несправності з акумулятором виникають після 2-3 років експлуатації, залежно від пристрою. Причинами може слугувати банальний знос компонентів, неправильний процес зарядки, переохолодження або перегрів, механічні пошкодження, потрапляння в корпус вологи, пилу та бруду. Обережне та охайне користування девайсом та дотримання правил експлуатації, однозначно стануть у пригоді для продовження життя пристрою й довгої служби акумулятора.

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 2)

— Пошкодження портів

Несправності роз'ємів, мабуть, один з тих випадків коли все дуже просто пояснити — причиною слугує дуже активна та в той самий час не надто обережна та охайна експлуатація. Порт зарядки, роз'єм для навушників, USB порти — забиваються брудом та часточками пилу, ламаються після потрапляння вологи чи пару. Вирішенням є чистка портів, заміна шлейфів та, в крайньому разі, самих роз'ємів. Тому ми однозначно застерігаємо від використання техніки у ванних кімнатах та саунах, поблизу басейнів чи відкритих водойм, а також у приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.

— Негаразди з дисплеєм

Сенсорний дисплей iPhone та iPad — це головний інструмент керування пристроєм та в той самий час екран для відображення контенту. Аналогічна ситуація з комп'ютерами та ультрабуками Mac — на пристрої з пошкодженим чи з несправним екраном не попрацюєш, та й фільм не переглянеш. Дисплей — це основа пристрою, і коли він виходить з ладу, робота стає неможливою. 

Тому важливо захистити пристрої від можливих механічних пошкоджень та інших несприятливих зовнішніх факторів. Для планшетів і смартфонів Apple ідеальним варіантом буде гартоване захисне скло, а от для ультрабуків MacBook найкращим рішенням буде захисна плівка. Ні скло, ні плівка не впливають на кольоровідтворювання екрану чи чутливість сенсорів, проте зможуть захистити екран ваших гаджетів від подряпин та зменшити рівень пошкодження при ударі чи падінні.

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 2)

— Несправності камери

Поломки камери виникають не так часто, у порівнянні з іншими прикладами з нашого переліку, проте час від часу все-таки трапляються. Основними причинами можна назвати: механічні пошкодження, системні та програмні помилки, вплив бруду, вологи та часточок пилу. Системні помилки можуть виникнути при використанні скачаних з інтернету неліцензійних програм, а також вплив вологи — це цілком може привести до несправностей різних ступенів складності.

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 2)Отож, це звісно не весь перелік  можливих несправностей, що виникають при активному користуванні технікою протягом тривалого періоду часу. Та навіть згідно з наведеними вище пунктами, можна зробити висновок, що більшість проблем з технікою виникають через необережне та неохайне користування. І якою б крутою, якісною та надійною була б техніка, рано чи пізно при недотриманні умов експлуатації вона потребуватиме ремонту.