Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Для чого Apple справді розробила Vision Pro?

Для чого Apple справді розробила Vision Pro?

У своєму недавньому прес-анонсі Vision Pro, Apple акцентує на 3D-відео та цікавих VR-сценаріях. Однак, Vision Pro перевершує звичайне уявлення про VR-гарнітуру, відкриваючи нову еру просторових обчислень, в крайньому разі, так стверджують більшість експертів. Будемо вважати останніх не зацікавленими сторонами.

Останні новини від Apple вражають асортиментом 3D-фільмів та інших “розваг”, що видаються доволі цікавими. Проте цей маркетинговий акцент суперечить іншій інформації про гарнітуру, де Apple представляє її як нову віху в історії персональних обчислень, наступника Mac та iPhone. Тож перед нами стоїть питання: чи є Vision Pro переосмисленням поняття комп'ютера чи просто високотехнологічним кінотеатром за 3500 доларів для індивідуального користувача?

“Суспільство може сприйняти Apple Vision Pro досить неоднозначно — з одного боку з захопленням, з іншого — зі скепсисом”, — ділиться своїми думками розробник програмного забезпечення Том Ендрю. “Функціонал гарнітури, разом з можливостями змішаної реальності та здатністю легко перемикатися між віртуальною та доповненою реальністю, вказує на значний прогрес в розвитку технологій. Однак її висока ціна в 3500 доларів може зробити продукт привабливим лише для обмеженого кола професіоналів та справжніх фанів VR, готових зробити таку інвестицію у власне хобі”.

Для чого Apple справді розробила Vision Pro?


Чи про VR це, чи ні?

На своєму заході в червні 2023-го, Apple намагалася вкласти нам в голови одну думку: їх Vision Pro це не просто нова іграшка, а ціла нова ера в світі технологій. Уявіть собі: ви сидите на дивані, а навколо вас розкидані віконця з улюбленими програмами. І найкрутіше — ви не відгороджені від світу, рідні та друзі зможуть спілкуватися, спостерігаючи за реакцією на віртуальних очах, які світяться на передній панелі гарнітури.

Apple здавалася ніби на місії, щоб переконати нас, що Vision Pro — це не просто черговий гаджет для VR-вечірок, і вже точно не клон Meta Quest від Facebook. В усіх демо, чи то в літаку, чи у власній кімнаті, користувач завжди міг побачити реальний світ навколо себе, якщо не вирішив “закрити шторки” за допомогою спеціального коліщатка на гарнітурі.

І цей принцип “ми проти VR” простежується навіть у посібнику для розробників Vision Pro. Ось вам кусочок з нього: “Називайте вашу програму додатком для просторових обчислень. Тільки не AR, VR, XR або MR, будь ласка”.

Отже, Apple каже нам: забудьте про VR та AR. Але все одно…

Для чого Apple справді розробила Vision Pro?


Розваги майбутнього по-Apple'івськи?

За свіжими новинами, Vision Pro від Apple обіцяє не просто нову еру в обчислювальній сфері, а й революцію в розвагах. Мова йде про “майбутнє розваг” під прапором Apple Immersive Video, ігор у стилі AR/VR.

Технічна начинка Apple тут вражає: два екрани гарнітури забезпечують таку якість зображення, ніби ви дивитесь фільм на величезному телевізорі в іншій кімнаті, а 3D звук з підтримкою AirPods Pro занурює вас у атмосферу кіно. Але хоч фільми в 3D і гарно виглядають на віртуальному екрані, все одно є певні межі. Тут на сцену виходить Apple Immersive Video з його магією.

Ви можете опинитися на березі мальовничого озера, на вершині засніженої гори або навіть на Місяці, створюючи навколо себе повне занурення. Це може стати ідеальним фоном для перегляду вашого улюбленого фільму в особистому кінотеатрі або для завантаження в якийсь з 3D-проєктів із вражаючим відео на 180 градусів, як от “Alicia Keys: Rehearsal Room” або “Prehistoric Planet Immersive”.

Це особливо актуально, коли ви у літаку, і єдине, на що можна дивитися, — ваші коліна або спина крісла перед вами. Але що, якщо ви хочете поділитися переглядом фільму з друзями чи сім'єю? Всім знадобиться свій Vision Pro. Так, кіно — це завжди радість, але чи не перетворюємо ми це на сучасний варіант старих добрих VR-окулярів 90-х?