Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Тестування Windows на Mac M1 за допомогою Parallela 16

Тестування Windows на Mac M1 за допомогою Parallela 16

Наприкінці минулого тижня Parallels запустила програму технічного перегляду Parallels Desktop 16 для Mac, яка дає можливість власникам Mac M1 автономно використовувати програмне забезпечення Parallels. У поєднанні з версією Windows на базі Arm, яка доступна через програму Windows Insider, можна встановити й запустити Windows на Mac!


Як вдалося встановити Windows на Mac M1?

В останньому відео на YouTube команда MacRumors встановила Parallels на Mac M1 і протестувала Windows, хоча насправді все пройшло не так гладко, як очікувалося. Коли вони вперше встановили Parallels на Mac M1, він був працездатний, але приблизно через годину після цього команда зіткнулася з безліччю помилок, намагаючись змусити Windows правильно працювати. Операційна система постійно гальмувала, і продуктивність була дійсно жахливою.


Після деяких маніпуляцій щодо усунення неполадок на форумах MacRumors команда змогла змусити операційну систему працювати досить добре, щоб протестувати її. Parallels на M1 Mac доступний в якості технічної попередньої версії, а Windows можна встановити тільки через програму попередньої оцінки, тому жодна з цих версій не вважається остаточною версією програмного забезпечення. З огляду на те, що команда працювала з бета-версією програмного забезпечення, яке все ще знаходиться в процесі розроблення, не дивно, що виникли проблеми, які необхідно вирішити. Так що будь-яка людина, котра хоче протестувати Windows на Mac M1 через Parallels, повинна змиритися з тим, що доведеться зіткнутися з помилками.


Тестування Windows на Mac M1 за допомогою Parallela 16


Які показники вдалося зафіксувати?

При запуску macOS Big Sur MacBook Pro M1 з 8GB ОЗУ отримала одноядерний бал Geekbench 1719, а багатоядерний показник склав приблизно 7384. При запуску Windows 10 через Parallels з використанням двоядерних налаштувань за замовчуванням Mac M1 отримав одноядерну оцінку 1491, багатоядерну — 2753.


Такі параметри дуже схожі на власний Surface Pro X від Microsoft з точки зору багатоядерної продуктивності, але виглядають вони помітно краще, коли справа доходить до одноядерної продуктивності. Тому, коли операційна система працює, швидкості виявилися не такими вже й поганими. За замовчуванням Parallels дає змогу використовувати тільки два ядра при роботі з Windows, але користувач може перемикатися на роботу з чотирма ядрами.


З активованими 4-ма ядрами багатоядерні результати в Geekbench були набагато кращими, досягнувши показника 5013. Одноядерні оцінки покращилися не так сильно, всього лише до 1518. Користувач також може залучити вісім ядер, але перехід з чотирьох на вісім ядер мало вплине на загальну продуктивність (1 524 одноядерних балів VS 5958 багатоядерних).


У 4-ядерному режимі помітні деякі проблеми з продуктивністю, тому краще при можливості дотримуватися двоядерного режиму за замовчуванням. Коли додаток може відкриватися й запускатися, продуктивність висока, але є багато помилок, з якими потрібно боротися, і багато інструментів, котрі не зовсім правильно працюють.


Тестування Windows на Mac M1 за допомогою Parallela 16


Багато встановлених додатків погано працюють і часто відмовляються відкриватися, але сторонні додатки, наприклад, Geekbench, схоже, працюють належним чином. Наприклад, Paint 3D, додаток Xbox і Calendar відмовилися працювати, але браузер Microsoft Edge і набір додатків Office працювали нормально й досить швидко. Сторонні додатки, такі як Spotify, Notion і т. п. працювали добре, а віртуальна машина Windows навіть надає можливість грати в старі ігри, такі як Civilization IV і Skyrim.


Зараз для отримання Windows на базі Arm на Mac M1 потрібні Parallels і попередня версія Windows Insider, тож, як і раніше, не зовсім ясно, чи зробить Microsoft релізну версію Arm Windows доступною для ліцензування.